Relatiebreuk?

Hier onder vinden jullie mijn 5 tips bij het verwerken van een relatiebreuk. Ik begrijp heel goed hoe moeilijk het kan zijn om uit een relatie te komen en jezelf terug opnieuw te moeten uitvinden.
Als je hulp nodig hebt met het verwerken van een relatiebreuk, aarzel niet om een afspraak te maken. Bekijk hier hoe ik je kan helpen.

Een gebroken hart is een ervaring die iedereen wel eens meemaakt. Ik heb ook op de bodemloze put gezeten waar iedereen tegen je zegt dat er nog andere visjes in de zee zijn terwijl jij dat éne visje wil. Het is absoluut niet gemakkelijk. Weet dit: er is hoop! Hier onder vind je alvast mijn vijf korte tips die kunnen helpen om jouw hart sneller te helen.

 1. Heb geduld
  Lieve dames, de tijd heelt alle wonden. Het is een vreselijk cliché, maar zooo waar. Uit de slechte periode van verdriet komen is zoals stoppen met roken. Het duurt een aantal dagen om van de verslaving af te komen. In het begin gaat er geen dag voorbij dat je niet aan je ex denkt. Maar na een tijd zal je wel merken dat je steeds minder aan denkt. Steeds minder minuten van de dag gaan verloren aan uit te vogelen hoe het met hem gaat, aan het stalken op social media. Aan de eeuwige vraag ‘ wat als…’ News flash: ‘wat als’ bestaat niet. Je hebt enkel de realiteit en in het begin is die kei hard. Je kan er niet aan ontsnappen en je zal het toch moeten ondergaan.
 1. Besef dat er een reden is voor de break up
  Aangezien je relatie op de klippen is gelopen, betekent dit dat deze niet perfect was. Als deze perfect zou zijn of je ex-partner zou perfect zijn, dan zouden jullie nu nog vrolijk samen in de zetel hangen. Dat is echter niet het geval. Het is een beetje een harde waarheid, maar het komt neer op twee opties.
  Optie 1: Je ex heeft de relatie beëindigd. Dat betekent dat hij niet 100% voor jou wil gaan, anders zou hij dat doen. Wil je echt iemand die niet 100% van je houdt en voor je wil gaan? Geloof me, iedereen verdient iemand die dit wel zou doen.
  Optie 2: jij hebt de relatie beëindigd. Hier zal zeker wel een reden voor zijn. Een reden die de relatie niet perfect heeft gemaakt. Denk enkel aan deze slechte momenten, en probeer de goede momenten niet te verheerlijken in je gedachten.
 1. Ga naar buiten
  Sluit jezelf alsjeblieft niet op. Ga er op uit met vriendinnen. Haal de verloren tijd in die je vroeger in je relatie hebt gepompt. Zoek een nieuwe leuke hobby. Ga een avondje stappen. Het is belangrijk je te omringen met mensen die je steunen. Zij zullen je helpen om uit de put te klimmen.
  Als je naar buiten gaat: zorg dat je er goed uit ziet. Haal alles uit de kast en sta desnoods uren voor de spiegel. Je bent een sexy onafhankelijke vrouw die geen man nodig heeft om gelukkig te zijn, knoop dat alvast maar in je oren.
 2. Focus je op andere aspecten in je leven
  Er zijn zoveel meer dingen die jou jezelf maken. Wat is je karakter? Waar geniet je van? Welke activiteiten geven jou energie? De periode vlak na een relatiebreuk is een perfecte periode om er achter te komen wat er voor jou belangrijk is in het leven. Het voelt alsof je een deel van jezelf kwijt bent, zeker als je een langere periode bent samen geweest. Probeer dit deel op te vullen met andere activiteiten die goed zijn voor jezelf. Zijn er bepaalde zaken waar je intens van kon genieten voordat je een relatie had? Wat was je persoonlijkheid voor de relatie? Stel jezelf in vraag en ga op zoek naar activiteiten waar je gelukkig van wordt.
 1. Doe aan sport
  Ik hoef je vast niet uit te leggen dat sporten gezond is en dat gezonde mensen gelukkiger zijn. Daar heb je de dokter voor. In een periode van emotioneel instabiliteit na de relatie kan dit echter een enorme hulp zijn. Meer sporten (al is het maar wandelen) en gezonder eten geven je zelfvertrouwen een enorme boost. Het duurt 21 dagen om een goede nieuwe gewoonte aan te leren. Begin vandaag met dag 1. Eet drie stukken fruit, drink 2 liter water en ga naar buiten om te bewegen. Hoe langer je een goede gewoonte vol houdt, hoe meer je je goed gaat voelen in je vel. Kop op en blijven gaan!