Selecteer een pagina

Hallo prachtvrouw!

Vandaag de dag is het erg moeilijk om positief te blijven denken. Je hoeft maar 5 minuten facebook open te doen of het nieuws te kijken om je ongemakkelijk en ongelukkig te voelen. Dat is uiteraard begrijpelijk. Maar ik zie het toch als een uitdaging om juist in deze tijd elke dag positief te beginnen. Ik heb voor mezelf het ideale ritueel gevonden door het boek ’the miracle morning’ van Hal Elrod. Dit boek heeft mijn leven zo hard veranderd!! Het boek gaat over 5 life-savers die je kan uitvoeren voordat je aan je dag begint. Ik sta steeds vroeger op om me te focussen op deze S.A.V.E.R.S. en ik moet zeggen: ik ben nog nooit zo GRAAG uit bed gekomen!

Dit zijn de 5 life-savers die ik elke ochtend beoefen:
S. van Stilte.
Dit is de eerste stap van de miracle morning. Ik kom uit bed en ik drink een glas water om te hydrateren. Vervolgens zonder ik me ergens af (NIET terug in de slaapkamer) om in stilte te zitten en te mediteren. Dit was zeker wel een uitdaging, het is moeilijk om je gedachten te negeren want je hebt er 50 per minuut! Om het me gemakkelijk te maken heb ik een meditatie-app gedownload die ik super leuk vind: headspace!
A. van Affirmaties.
Het is bewezen dat positieve dagelijkse affirmaties zich nestelen in je onderbewustzijn. Dit zijn een paar van mijn favoriete affirmaties:
Ik ben super goed in mijn job. Ik zie er goed uit. Ik ben vrolijk en mensen zijn graag rond mij heen. Ik ben een magneet voor vriendelijkheid. Geld vloeit op een natuurlijke manier in mijn leven…
V. van Visualisatie.
Het is door visualisatie dat ik mijn droomjob als teamleader heb gevonden. Ik moest hiervoor een hele selectieprocedure doorlopen en er waren tal van andere kanditaten! Ik stelde me ’s ochtends voor dat ik het gebouw zou binnenlopen, elke dag, wetende dat ik daar werk. Ik stelde me voor dat ik koffie zou drinken met collega’s en ik stelde me zelfs mijn teamleden al voor (die ik totaal nog niet kende :)). Dit deed ik elke ochtend, totdat ik eindelijk het verlossende nieuws kreeg: ik had de job!! Visualisatie werkt ECHT, en het is ook belangrijk om je het GEVOEL voor te stellen dat je iets al bereikt hebt.
E. van Exercise.
Ugh bah, hier had ik geen zin in. Ik heb een paar filmpjes opgezocht van Yoga in huis maar dit was niet mijn ding. De oplossing voor mij was: naar buiten gaan, weer of geen weer. Elke ochtend ga ik nu een korte wandeling van 20 minuten maken, en wat een resultaat. Niet alleen ben ik gewicht verloren maar ik merkte echt dat ik totaal opgeladen terug thuis binnen kwam, en dat VOOR 8u ’s ochtends! Yay!
R. van Reading.
Hier ben ik beter in, ik beschik namelijk over een leuke boekenkast vol met positieve boeken. Zelfs kort een verhaaltje lezen met een positieve afloop kan de juiste noot zetten voor je dag. Ik lees al 4 jaar de krant NIET meer, dit was veel te negatief voor mij. Elke ochtend laadde ik mijn brein op met oorlog, vluchtmisdrijf, misbruik, ziekte,… Niet moeilijk dat ik op een slechte manier aan mijn dag begon. Dat pak ik voortaan anders aan.
S. van Schrijven.
Dit is de laatste in de rij: een stukje schrijven. Ik combineer dit met mijn dagelijkse dankbaarheidsoefening: nu schrijf ik elke ochtend op waar ik dankbaar voor ben. Bijvoorbeeld: ik ben dankbaar dat ik gezond ben wakker geworden. Ik ben dankbaar voor het dak boven mijn hoofd. Ik ben dankbaar voor koffie, voor mijn partner, voor mijn huisdieren, voor iets leuks dat is gebeurd die week,… noem maar op! Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn, en het is ook erg fijn om dit achteraf terug te lezen.

Dit waren ze dan, en ik moet zeggen: het wordt steeds leuker om ze uit te voeren. Er is trouwens ook een miracle morning groep op facebook! Hier kan je gratis lid van worden en mensen van over heel de wereld delen hun ervaringen met de life-S.A.V.E.R.S.

Succes!

Veel liefs,
Erica